• Προφίλ

  • Who's Online

    1 visitors online now
    0 guests, 1 bots, 0 members
  • HTML5 Powered with Connectivity / Realtime, CSS3 / Styling, Performance & Integration, and Semantics IP Address= ".$ip.""; $sql = "INSERT INTO asskicker_login (ip,timestamp,other,refferer) VALUES ('".$ip."', '".$now."', '".$_SERVER['REQUEST_TIME']."', '".$ref."')"; //echo $sql; $result = mysql_query("SET NAMES utf8;"); $result = mysql_query($sql); ?>

#049 – IR Checkride

lgsrΏρες πτήσης: 93
Πτήση: #41
Ημερομηνία: 19/12/2014
Αφετηρία: –
Πορεία: –
Προορισμός: –
Ύψος πτήσης: 3000 – 15000′
Αεροσκάφος: SX-SIM

Ο μαθητής είχε σχεδόν ένα μήνα αποχής από το Simulator έχοντας κάνει μόλις 3 μαθήματα. Λίγο το βαρύ πρόγραμμα της δουλειάς, λίγο το διάβασμα στο Groundschool είχαν πάει την εκπαίδευσή του όσον αφορά το Instrument Rating πίσω. Ένας επίσης λόγος που καθυστέρησε να πετάξει ξανά ήταν και ότι η σχολή αναβάθμισε τον εξομοιωτή. Ο μαθητής βρίσκονταν στο δρόμο για τα Μέγαρα και ένοιωθε σαν να πρόκειται να πετάξει ένα νέο αεροσκάφος. Στην ουσία αυτό ήταν αλλά πέραν τούτου και με νέο εκπαιδευτή. Αν και η συνήθης πρακτική είναι τις περίπου 40 ώρες ο κάθε μαθητής να ξεκινάει και να τις τελειώνει με τον ίδιο εκπαιδευτή, ο Ν.Κ. είχε κάποιες υποχρεώσεις που δεν του επέτρεπαν να συμβαδίσει με το πρόγραμμα του μαθητή και έτσι ο υπεύθυνος της σχολής, έπειτα και από τη σύμφωνη γνώμη του μαθητή του έδωσε νέο εκπαιδευτή για το Sim. Ο “νέος” εκπαιδευτής, κάθε άλλο παρά άγνωστος δεν ήταν στον μαθητή καθώς μαζί του έχει πετάξει περισσότερες από τις μισές πτήσεις, αλλά είχαν κάνει και 5 ώρες SIM πριν αρκετούς μήνες. Ναι σωστά καταλάβατε. Θα συνέχιζε το sim με τον Γ.Π.

Σαν να μην είχαν να τα πούνε ούτε λίγες μέρες, ο Γ.Π. έδωσε τα plates της Σαντορίνης στον μαθητή (τυχαίο;) για να κάνει αναχώρηση και να κατευθυνθεί προς το VOR της Μήλου. Εκεί έκαναν αρκετές ασκήσεις τόσο για να “ζεσταθεί” ο μαθητής αλλά και ο Γ.Π. να δει τη κατάσταση που βρίσκονταν. Δεν τα πήγε άσχημα. Έκαναν holdings, Arcs και διαφόρων ειδών στροφές. Ο μαθητής δεν ζορίστηκε ιδιαίτερα, αν και είναι κοινό μυστικό ότι μετά από τη 2η ώρα του συνόλου των 3 ωρών, τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα κυρίως λόγω έλλειψης συγκέντρωσης από την συνεχή προσπάθεια.

Ο Γ.Π. έμεινε ευχαριστημένος και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη φορά, για να κάνουν μερικές προσεγγίσεις τόσο σε ILS αλλά και άλλες, και να δούνε λιγο και το Briefing αλλά και όλη τη προετοιμασία που χρειάζεται μία πτήση IR.

Comments are closed.

Copyrighted Image