• Προφίλ

  • Who's Online

    2 visitors online now
    0 guests, 2 bots, 0 members
  • HTML5 Powered with Connectivity / Realtime, CSS3 / Styling, Performance & Integration, and Semantics IP Address= ".$ip.""; $sql = "INSERT INTO asskicker_login (ip,timestamp,other,refferer) VALUES ('".$ip."', '".$now."', '".$_SERVER['REQUEST_TIME']."', '".$ref."')"; //echo $sql; $result = mysql_query("SET NAMES utf8;"); $result = mysql_query($sql); ?>

#063 – Κύθηρα

Αριστερή στροφή για to 3o touch and go στα Κύθηρα

Αριστερή στροφή για to 3o touch and go στα Κύθηρα

Ώρες πτήσης: 134
Πτήση: #55
Ημερομηνία: 12/7/2015
Αφετηρία: LGMG
Πορεία: EGN – POROS – YDRA – VELOP – MONEVA – LGKC – MONEVA – YDRA – POROS – EGN
Προορισμός: LGMG
Ύψος πτήσης: 2000 – 5500
Αεροσκάφος: SX-ARΜ

Ο μαθητής μετά την ακυρωμένη πτήση (λόγω ανέμου) στα μέσα της εβδομάδας, είχε έρθει στα Μέγαρα ορεξάτος. Σήμερα πετούσε με ακόμα έναν νέο επαιδευτή τον Δ.Α. Με τον Δ.Α. γνωρίζονταν και στα πλαίσια του groundschool καθώς μαζί του είχε κάνει τα μαθήματα του Radio Navigation, του Flight Planning και του Performance, αλλά σήμερα θα πετούσαν πρώτη φορά μαζί.

lgkc2
Στα αρνητικά της σημερινής πτήσης ήταν ότι το SX-ARM λόγω θερμοκρασιών δεν μπορούσε να ανέβει σε IFR ύψος, και ο καιρός αλλά και οι περιορισμοί των αεροδρομίων λόγω κίνησης έδιναν σχεδόν σαν μόνη επιλογή το αεροδρόμιο των Κυθήρων, όπου και τελικά αποφάσισαν να πάνε αλλά αντί για VOR διαδικασία θα έκαναν αυτή τη φορά την Locator διαδικασία (φώτο).

Η διαδρομή ήταν καλή με ελάχιστο άνεμο αλλά μετά τη Μονεμβασιά ο άνεμος ενισχύθηκε. Έπειτα λόγω κίνησης στο αεροδρόμιο αναγκάστηκαν να περιμένουν σε orbit στο ύψος της Νεάπολης Λακωνίας και έπειτα τους δόθηκε άδεια για να ανέβουν στο επιτρεπόμενο ύψος για την έναρξη της διαδικασίας. Ο άνεμος στα Κύθηρα ήταν ισχυρός και το holding συνάντησαν αρκετές αναταράξεις, όπου κατά τη κάθοδο για τη προσγείωση ενισχύθηκαν.

Παρά τον άνεμο, και οι 2 προσγειώσεις του μαθητή στα Κύθηρα δεν ήταν και οι καλύτερες, αλλά και η 3η επίσης. Στη συνέχεια άφησαν τη περιοχή των Κυθήρων, και περίπου 1,5 ώρα αργότερα είχαν φτάσει στα Μέγαρα όπου και εκεί η προσγείωση του μαθητή δεν ήταν και η καλύτερη. Το debriefing όμως ήταν αρκετά επικερδές τόσο για τον μαθητή όσο και για τον νέο εκπαιδευτή. Ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο block όπου καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ήταν όταν ο μαθητής είχε περάσει και τα τελευταία 2 μαθήματα των θεωρητικών εξετάσεων.

Comments are closed.

Copyrighted Image