• Προφίλ

  • Who's Online

    2 visitors online now
    0 guests, 2 bots, 0 members
  • HTML5 Powered with Connectivity / Realtime, CSS3 / Styling, Performance & Integration, and Semantics IP Address= ".$ip.""; $sql = "INSERT INTO asskicker_login (ip,timestamp,other,refferer) VALUES ('".$ip."', '".$now."', '".$_SERVER['REQUEST_TIME']."', '".$ref."')"; //echo $sql; $result = mysql_query("SET NAMES utf8;"); $result = mysql_query($sql); ?>

#065 – Holdings σε Αίγινα και Κόρινθο (+video)

Εικόνα του holding από το GPS

Εικόνα του holding από το GPS

Ώρες πτήσης: 140
Πτήση: #57
Ημερομηνία: 9/9/2015
Αφετηρία: LGMG
Πορεία: EGN – ΚΟR – EGN
Προορισμός: LGMG
Ύψος πτήσης: 2000 – 4000
Αεροσκάφος: SX-AKJ

Ο καιρός δεν ήταν τόσο καλός εκείνη τη μέρα και δεν συνιστούνταν να απομακρυνθούν πολύ από τα Μέγαρα. Εκεί κοντά όμως δεν ήταν και άσχημος. Είχε έναν σχετικά δυνατό αέρα, οπότε τι καλύτερο από το να …ξεχυθούν με τον Δ.Α. και το SX-AKJ στα NDB της Αίγινας και της Κορίνθου και να …προσωμοιώσουν κάποιες διαδικασίες άλλων αεροδρομίων όπως π.χ. της Μυκόνου και της Κω. Κάτι παρόμοιο είχε κάνει και στην πρώτη πτήση έπειτα από τον εξομοιωτή με τον Ν.Β. (βλ. #059 – IR Checkride) σε λίγο πιο …αυστηρή μορφή και βέβαια έπειτα από αρκετό καιρό …απραξίας λόγω τόσο εξομοιωτή αλλά και εξεταστικών.

Ο μαθητής με τον Δ.Α. είχε ξαναπετάξει μία φορά δύο περίπου μήνες πριν και στα Κύθηρα που είχαν πάει δεν έκανε και τόσο καλές προσγειώσεις στα touch and go, οπότε ήθελε να βελτιώσει την εικόνα του μετά από 2 ώρες ασκήσεων. Δεν ήταν τόσο άσχημα όσο των Κυθήρων αλλά τουλάχιστον ήταν καλύτερα. Όσον αφορά το ενόργανο κομμάτι, σίγουρα ο Δ.Α. τον βοήθησε αρκετά και πλέον εκτός από το ότι φρεσκάρισε κάποια πράγματα ο μαθητής στο μυαλό του συζήτησαν τρόπους όπου μπορει να “διαβάσει” καλύτερα μια είσοδο σε holding.

Μετά το debriefing ακολούθησε και λίγη θεωρία όσον αφορά τα holdings, και έπειτα ο μαθητής αναχώρησε. Ανανέωσαν το ραντεβού τους για 2 μέρες μετά όπου πετούσαν ξανά μαζί και με μόνο ερωτηματικό πλέον τον καιρό και το performance του αεροσκάφους θα αποφάσιζαν που θα πάνε αλλά και αν θα πάνε εξ όψεως (VFR) ή ενόργανα (IFR)

Comments are closed.

Copyrighted Image