• Προφίλ

  • Who's Online

    1 visitors online now
    0 guests, 1 bots, 0 members
  • HTML5 Powered with Connectivity / Realtime, CSS3 / Styling, Performance & Integration, and Semantics IP Address= ".$ip.""; $sql = "INSERT INTO asskicker_login (ip,timestamp,other,refferer) VALUES ('".$ip."', '".$now."', '".$_SERVER['REQUEST_TIME']."', '".$ref."')"; //echo $sql; $result = mysql_query("SET NAMES utf8;"); $result = mysql_query($sql); ?>

#067 – Μήλος Crosswinds (+video)

Προσγείωση στα Μέγαρα (26L)

Προσγείωση στα Μέγαρα (26L)

Ώρες πτήσης: 145
Πτήση: #59
Ημερομηνία: 14/9/2015
Αφετηρία: LGMG
Πορεία: EGN – POROS – AG. GEORGIOS – SOREV – LGML – SOREV – AG. GEORGIOS – POROS – EGN
Προορισμός: LGMG
Ύψος πτήσης: 2000 – 5500
Αεροσκάφος: SX-ARM

Ο μαθητής πετούσε ξανά με τον Δ.Α. και ο καιρός ήταν ξανά άστατος. Είχαν συμφωνήσει να δούν το πρωί που θα τους επιτρέψει να πάνε και έτσι έγινε. Αφού είδαν τις ανανεωμένες καιρικές προβλέψεις αλλά και τα ωράρια των αεροδρομίων, αποφάσισαν αρχικά να πάνε Μήλο και Κύθηρα, αλλά εν τέλει τους φάνηκε καλύτερα το Μήλος – Πάρος. Ο μαθητής την διαδρομή της Μήλου την είχε μάθει με κάθε δυνατό τρόπο. Είτε από SOREV είτε από BADEL με κάθε ενδιάμεσο σημείο.

Κατά τη διαδρομή προς τη Μήλο συνάντησαν νεφώσεις που είχαν βάση χαμηλότερη από τα 2000 πόδια, γεγονός που τους ανάγκασε να κατέβουν αρκετά χαμηλά (1500 ή και 1000) για να τα αποφύγουν και τα νέφη βρίσκονταν και στη περιοχή του αεροδρομίου της Μήλου, γεγονός που καθιστούσε οριακή ή και ανέφικτη την ενόργανη διαδικασία Circling Locator για τον ενεργό διάδρομο. Έτσι εφ όσον είχαν φτάσει ως εκεί επιχείρησαν να προσεγγίσουν εξ όψεως το αεροδρόμιο. Ο άνεμος εκείνη τη στιγμή ήταν από 10 μοίρες με ένταση 22 κόμβων. Αυτό προσδιορίζει ως προτιμώμενο διάδρομο τον 08 (πορεία 80 μοιρών) όπου έχει περίπου 70 μοίρες καθετότητα ο άνεμος αλλά με μέτωπο προς το αεροσκάφος και όχι να “χτυπάει” από πίσω, κάτι που αν συμβεί, με τέτοιας έντασης και καθετότητας μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη προσγείωση.

Ο Δ.Α. δεν χρειάστηκε να επέμβει καθόλου και ο μαθητής ικανοποίησε τον Δ.Α. και τον εαυτό του με τη προσγείωση, οπότε αποζημειώθηκε από τη μη εκτέλεση της ενόργανης προσέγγισης. Λόγω νεφών δεν συνέχισαν για Πάρο αλλά η αναχώρηση για την επιστροφή στα Μέγαρα ήταν επίσης εν μέσω δυνατού πλάγιου ανέμου και χρειάστηκε να ανέβουν ακόμα και στα 5500 πόδια για να αποφύγουν τα νέφη. Η προσγείωση στα Μέγαρα δεν ήταν άσχημη και έτσι ο μαθητής ικανοποιημένος χαιρέτησε τον Δ.Α. και έφυγε ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη φορά.

Comments are closed.

Copyrighted Image