• Προφίλ

  • Who's Online

    2 visitors online now
    0 guests, 2 bots, 0 members
  • HTML5 Powered with Connectivity / Realtime, CSS3 / Styling, Performance & Integration, and Semantics IP Address= ".$ip.""; $sql = "INSERT INTO asskicker_login (ip,timestamp,other,refferer) VALUES ('".$ip."', '".$now."', '".$_SERVER['REQUEST_TIME']."', '".$ref."')"; //echo $sql; $result = mysql_query("SET NAMES utf8;"); $result = mysql_query($sql); ?>

#082 – Checkride και …πτυχιο!

 CopyΏρες πτήσης: 213.5
Πτήση: #79 , #80
Ημερομηνία: 04/11/2015
Αφετηρία: LGMG
Πορεία: EGN – KOR – LECHEO – KOR – EGN – LGMG – ALEPOCHORI
Προορισμός: LGMG
Ύψος πτήσης: 2000′ – 4000′
Αεροσκάφος: SX-BDZ, SX-ARM

Η μεγάλη μέρα είχε φτάσει. O μαθητής αφού είχε ολοκληρώσει όλες τις εκπαιδευτικές πτήσεις και ασκήσεις τόσο σε κανονικό αεροπλάνο όσο και εξομοιωτή, και είχε συμπληρώσει και το Logbook, ήταν ήδη στα Μέγαρα όταν ο εξεταστής Χ.Γ. έφτανε και είχε ήδη κάνει την προ πτήσεως επιθεώρηση. Το briefing με τον εξεταστή ήταν ολιγόλεπτο και κυρίως στάθηκαν στο ότι όλα τα απαραίτητα έγγραφα ήταν έτοιμα και αφού το επιβεβαίωσαν κατευθύνθηκαν πρώτα στο δικινητήριο SX-BDZ για τη πτήση 2,5 ωρών όπου ο μαθητης θα εξετάζονταν τόσο σε αυτό καθεαυτό το δικινητήριο όσο και στο IR, δηλαδή στην ενόργανη πτήση.

Σχεδόν 2 ώρες και λίγα λεπτά αργότερα το SX-BDZ άφηνε τη περιοχή της Κορίνθου με προορισμό τα Μέγαρα, όπου έπειτα και από 4 touch and go, ο μαθητής και ο Χ.Γ. θα έσβηναν τον κινητήρα στην πίστα γενικής αεροπορίας. Εκεί έκαναν ένα μικρό διάλειμμα για να βγουν οι απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες και μετα, αφού κατάθεσαν το σχέδιο πτήσης για την επόμενη πτήση, το SX-ARM του περίμενε για την μόλις μίας ώρας διάρκεια πτήσης.

Μια ώρα και λίγα λεπτά μετά, το SX-ARM έσβηνε τον κινητήρα του στην Πίστα Γενικής Αεροπορίας και ο μαθητής πλέον μπορούσε να αποκαλείται πιλότος και όχι μαθητής. Η χαρά του ήταν μεγάλη και η μέρα, σίγουρα μια μέρα που θα θυμάται όχι τόσο για τις πτήσεις, όσο για το αποτέλεσμα αυτών. Πλέον με τον Χ.Γ. να έχει όλα τα χαρτιά του ήταν θέμα της ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) να εκδόσει το πτυχίο του.

Ένα κεφάλαιο της ζωής του έκλεινε και δεν είχε καταλάβει το μέγεθος του νέου κεφαλαίου που ανοίγει. Πλέον το διάβασμα γίνεται για να μπορεί να δουλέψει και όχι για να αποκτήσει το πτυχίο. Πλέον το δίπλωμα με όλα τα ratings λήγουν και ο μόνος τρόπος να τα κρατάει ενεργά είναι είτε να δουλεύει, είτε να πληρώνει από τη τσέπη του περιμένοντας να δουλέψει. Ο χρόνος είναι χρήμα και το γοργό και χάρη έχει σε ένα.

Σας ευχαριστώ που αντέξατε να διαβάσετε ως εδώ.

Θα τα ξαναπούμε σύντομα!

Comments are closed.

Copyrighted Image