• Προφίλ

  • Who's Online

    2 visitors online now
    0 guests, 2 bots, 0 members
  • HTML5 Powered with Connectivity / Realtime, CSS3 / Styling, Performance & Integration, and Semantics IP Address= ".$ip.""; $sql = "INSERT INTO asskicker_login (ip,timestamp,other,refferer) VALUES ('".$ip."', '".$now."', '".$_SERVER['REQUEST_TIME']."', '".$ref."')"; //echo $sql; $result = mysql_query("SET NAMES utf8;"); $result = mysql_query($sql); ?>

Ο Πέτρος και οι …πέτρες

Η είδηση σήμερα για τον Πέτρο ήταν ομολογουμένως ασυνήθιστη. Δύο χρόνια φυλακή στον Παναμά…
Ο Πέτρος στη φυλακή
Θα μου πείς, αν το περίμενα από κάποιον, ο Πέτρος είχε τις περισσότερες πιθανότητες. Πριν 2,5 – 3 χρόνια θυμάμαι, είχαμε συναντηθεί σε μία από αυτές τις συγκεντρώσεις συμμαθητών. Είχα πολύ καιρό να τον δω και χάρηκα γιατί είχε “ξεμπλέξει” από αυτά που μπορεί να μπλέξει κανείς. Είχε ξεκινήσει να φτιάχνει τη ζωή του, και μου εκμυστηριεύτηκε ότι ετοίμαζε οικογένεια.
Πράγματι ένα μήνα μετά, με ενημέρωσε ότι παντρεύεται, ότι η κοπέλα του περιμένει παιδί και με κάλεσε με χαρά να τον δω γαμπρό στην εκκλησία. Δυστυχώς έχασα την ευκαιρία (απογευματινή βάρδια το Σάββατο γαρ) και έτσι έστειλα τις ευχές μου με τη βοήθεια και τη παρουσία άλλων συμμαθητώ. Τότε είχα ακόμα facebook αλλά παρατήρησα ότι ξαφνικά το προφίλ του Πετράν χάθηκε. Προσπάθησα να στείλω μήνυμα στο κινητό αλλά δεν πήρα ποτέ απάντηση. Ίσα ίσα, αν και δεν είμαι άτομο που έχει αναφορά παράδοσης στο κινητό, θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι τα sms προς τον Πέτρο δεν έφτασαν ποτέ.
Δεν μου έκανε ιδιαίτερη έκπληξη, καθώς θεώρησα ότι μέσα στις αλλαγές της ζωής του, περιλαμβάνονταν και αυτά και περίμενα κάποια στιγμή να εμφανιστεί.
Πέρασαν δύο χρόνια και κάτι, η Σοφία, η Φρώσω παντρεύτηκαν. Η Καίτη αρραβωνιάστηκε, ίσως η Πόπη χώρισε και ήρθε η ώρα του Δημήτρη να παντρευτεί. Το άλλο Σάββατο λοιπόν τον ντύνουμε γαμπρό. Με πήρε τηλέφωνο σήμερα και αντί να μου πει κα καθέκαστα για το γάμο, μου είπε τα νέα για τον Πέτρο.
Τυχαία, ένα group του FB με τίτλο “S.O.S ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑ..S.O.S ΤWO GREEKS WANT THE NEED HELP” βρέθηκε στο διάβα του Μήτσου και στη φώτο ο ένας έμοιαζε με τον Πέτρο. Πηγαίνοντας σπίτι από τη δουλειά, ενημέρωσα το Ναπολέων, τη Σοφία και τη Καίτη και διαπίστωσα ότι κανείς δεν ήξερε τίποτα σχετικά. Οι φωτογραφίες και τα βιντεάκια που είδα την επόμενη ώρα με έκαναν να ανατριχιάσω. Δεν είναι δυνατόν, ότι και αν έχει κάνει να βρίσκεται εκεί.
Το χειρότερο είναι ότι o Πέτρος είναι μπαμπάς δύο χρόνια τώρα και δεν έχει δει το παιδί του. Ότι πάνω που “ξέμπλεξε”, άγνωστο γιατί, ζει το μεγαλύτερο μπλέξιμο της ζωής του, σε μία αφιλόξενη φυλακή και για όσους καταφέρουν να δουν το βίντεο, σε απάνθρωπες συνθήκες.
Δεν ξέρω τους λόγους που φέρανε τον Πέτρο σε αυτό το σημείο και σε αυτή τη κατάσταση. Στεναχωριέμαι και ειλικρινά θέλω να κάνω ότι μπορώ για να κάνω αυτή τη κοπέλα (και δύο χρονών μητέρα) που δεν γνώρισα ποτέ να μπορέσει να δει τον καλό της ακόμα και πίσω από τα σίδερα αλλά στην ίδια χώρα και όχι να τον φαντάζεται στην άλλη άκρη της γης.
Όσον αφορά και για τον δεύτερο Έλληνα, δεν τον ξέρω, αλλά εύχομαι εξίσου να πάνε όλα καλά και για αυτόν.

Όσοι διαβάζετε αυτό το κομμάτι και μπορείτε ή θέλετε ή και τα δύο επικοινωνείστε με τη σελίδα από το μενού επικοινωνία.

ΥΓ. (Και πολύ σου είναι για υγ:) Τι να πεις μετά στην κομπλεξική γειτόνισα που κάνει σαν κακογαμημένη γυναίκα που ..εν τέλει μπορεί και να είναι, για μία θέση πάρκινγκ; Μάλλον μειώνω το σκοπό του ποστ αυτού αλλά ίσως έτσι ξεθυμαίνω.

Θέλω να ευχηθώ ο Πέτρος να έρθει στην Ελλάδα το συντομότερο. Θυμάμαι ακόμα τη κουβέντα που κάναμε το βράδυ εκείνο ρε… Το εκτιμώ απεριόριστα το ότι μου ανοίχτηκες. Δεν μπορώ να μου επιτρέψω να σε ξεχάσω ή να μη σε βοηθήσω.

Asskicker 17/10/2012

Previous Post
Comments are closed.

Copyrighted Image