• Προφίλ

  • Who's Online

    3 visitors online now
    1 guests, 2 bots, 0 members
  • HTML5 Powered with Connectivity / Realtime, CSS3 / Styling, Performance & Integration, and Semantics IP Address= ".$ip.""; $sql = "INSERT INTO asskicker_login (ip,timestamp,other,refferer) VALUES ('".$ip."', '".$now."', '".$_SERVER['REQUEST_TIME']."', '".$ref."')"; //echo $sql; $result = mysql_query("SET NAMES utf8;"); $result = mysql_query($sql); ?>

#012 – Gusting 24 knots

Ώρες Πτήσης: 9.5
Πτήση: –
Ημερομηνία: 07/11/2013

Δύο μέρες μετά, ο μαθητής ένοιωθε έτοιμος να προσγειώσει… Λίγα λεπτά πριν τις 09.00 τοπική, είχε φτάσει στα Μέγαρα. Ο καιρός από θέμα ορατότητας ηταν μια χαρά και δεν είχε ιδιαίτερο άνεμο στο πάρκινγκ. Ήρθε ο Γ.Π. και ο μαθητής ξεκίνησε να συμπληρώνει το σχέδιο πτήσης. “Κάτσε να πάρουμε τον πύργο να δούμε τι άνεμο δίνει” είπε, και ο μαθητής συνέχιζε να γράφει. “Δεν τα βλέπω καλά…” είπε μόλις έκλεισε το τηλεφωνο. Ο άνεμος ήταν ακριβώς crosswind στον διάδρομο (Από 350μοίρες -δηλαδή 90μοίρες κάθετος) 7 κόμβους. Ο άνεμος 7 κόμβων κάθε άλλο από απαγορευτικός δεν είναι. Έχει όμως “ριπές” (gusts) 24 κόμβους. Αυτές οι ριπές είναι ικανές να σε πετάξουν εκτός διαδρόμου όταν είσαι στη τελική.

Δεν είναι απαγορευτικό να προσγειώνεις με 24 κόμβους κάθετο άνεμο. Σίγουρα όμως το να μαθαίνεις να προσγειώνεις με τέτοια επίπεδα ανέμου είναι απλά μη αποδοτικό. Έτσι το σχέδιο πτήσης πήγε περίπατο και οι δυό τους έμειναν για Ground School.

Υ.Γ.: Και όμως έγινε το 2 στα 2. Και στις 12/11/2013 αυτή τη φορά δεν ήταν ο άνεμος αλλά η ορατότητα. TCU στα 1800 πόδια και ανά διαστήματα ορατότητα έως 500m. Πεντακόσια ναι… Και έτσι μείναμε σπίτι σήμερα.

Comments are closed.

Copyrighted Image